Teknoloji

Apple HomePod’u geliştirme çalıştırmalarına 2012’de başlamış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homepodApple HomePod, Cupertino merkezli şirketin Amazon Echo’ya cevabı olarak ortaya çıkmıştı. Ancak bu cevabın neden 3 yıl sonra verilebildiği de pek çok kişi tarafından merak edilmişti. Bloomberg’de yer alan bir haber, bu kararda “Amazon’a cevap vermiş gibi görünmeme” isteğinin etkili olduğunu gösteriyor.

Bloomberg’in kaynaklarına göre, şirket 2012’de bir yan proje olarak HomePod üzerinde çalışmaya başladı. Projenin birkaç kez durdurulduğu ve sonrasında yeniden başlatıldığı belirtilirken, Apple’ın bu süreçte internet bağlantılı bir hoparlörü ürün portföyüne entegre etmenin yollarını aradığı ifade edildi. Cupertino merkezli şirketin bu süreçte birbirinden farklı tasarımları değerlendirdiği de dile getirildi.

Apple çalışmaları esnasında Amazon’un 2014’te piyasaya sürdüğü Echo’yu da mercek altına aldı. Echo’nun ses kalitesini beğenmeyen Apple mühendislerinin daha kaliteli ses deneyimi sunan bir ürün geliştirme amacıyla hareket ettiği belirtildi. Sesi ortamın şekline göre ileten hüzme teknolojisini stratejisinin merkezine yerleştiren Apple’ın tasarıma ve bileşenlere karar vermesinin ise uzun zaman aldığı ifade edildi.

HomePod’un gecikmesinde öncelik konusu da önemli bir rol oynamış gibi görünüyor. Amazon Echo serisini bir platform gibi değerlendirirken, Apple için HomePod daima bir aksesuar olarak kalacak gibi görünüyor. Amazon Echo’yu Alexa’yı evlere getirmek için kullanırken, Siri HomePod için ekstra bir satış noktası niteliği taşıyor. Apple Amazon’u rakip olarak görse de, yapay zekâyı evlerin salonuna getirme konusunda çok da acele etmediğini gösteriyor.

Apple HomePod 2018’de satışa sunulacak

Apple HomePod 2018’in başlarında satışa sunulacak. İlk etapta HomePod’un 2017 sona ermeden piyasaya sürülmesi planlansa da, Apple daha sonra bu tarihi ileriye atmıştı. Hoparlörün fiyat etiketinde ise 349 dolar yazacak. Apple’ın 2018’de 4 milyon HomePod satmayı öngördüğü söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER