Manşetler

Apple’ın HomePod’u Bluetooth üzerinden müzik çalmaya izin vermeyecek

apple homepod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, HomePod hoparlöre herhangi bir akıllı telefon ya da tablet üzerinden Bluetooth ile müzik yayınının yapılamayacağını doğruladı.

Akıllı hoparlörle ilgili en fazla merak edilen unsurlardan bir tanesi, Spotify gibi üçüncü taraf müzik servislerinden parçaları dinlemenin mümkün olup olmayacağıydı. Apple genellikle kapalı ekosistemiyle bilinir, HomePod da bu noktada bir istisna oluşturmayacak gibi görünüyor.

Apple Music, iTunes, Beats 1 Radyo ve podcast’ler gibi Apple servislerinden sunulan içerikleri sadece AirPlay üzerinden hoparlöre yayınlamak mümkün olacak. Yani, HomePod’a müzik yayını yapmak için bir iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV ya da Mac sahibi olmanız gerekiyor.

Aslında bu durum çok da şaşırtıcı sayılmaz. Çünkü hoparlörün kurulumu için iOS 11 ile çalışan bir cihaza ihtiyaç var. Zaten bu hoparlör için yatırım yapmak için istekli olanlarda muhtemelen en yeni Apple cihazlarından bir tanesi büyük ihtimalle bulunuyor olmalıdır.

Apple, AirPlay üzerinden nelerin yayınlanabileceğini açık şekilde belirtmiyor, sadece “diğer içerikler” şeklinde bir ibare kullanmakla yetiniyor. Aslında Spotify’ı AirPlay üzerinden yayınlamak mümkün oluyor, bu durumda akıllı hoparlörde Spotify’ı da bir şekilde dinleme imkanı bulunabilir.

Siri’yi kullanarak AirPlay üzerinden çalınan Spotify’ın kontrol edilmesinin mümkün olup olmadığı da cevap bekleyen sorular arasında yer alıyor. HomePod, 9 Şubat’tan itibaren yurt dışında piyasaya sunulduğunda, bunu daha açık şekilde görme imkanı olacaktır.

HomePod’un en büyük rakipleri arasında yer alan Amazon Echo ve Google Home, üçüncü taraf müzik dinleme servislerini doğrudan destekliyor. Böylelikle kullanıcılar Amazon’un veya Google’ın müzik servislerinin dışındaki servisleri de kullanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER