Eğlence

Apple HomePod akıllı hoparlör önümüzdeki altı hafta içinde satışa çıkabilir

Apple’ın uzun zamandır beklenen HomePod akıllı hoparlörü, sektör analistlerinin yorumlarına göre en sonunda, önümüzdeki dört ile altı hafta içinde satışa sunulabilir. Apple’ın Haziran 2017’de düzenlediği WWDC etkinliğinde duyurduğu hoparlörün aralık ayında satışa çıkacağı belirtilmişti.

Ne var ki, Apple geçen kasım ayında hoparlörün henüz hazır olmadığını ve satışa çıkışının 2018’e kaldığını duyurmuştu. Teknoloji devi o zamanlar yaptığı açıklamasında insanların, ev için çığır açıcı bir kablosuz hoparlör olan HomePod’u deneyimlemesi için sabırsızlandığını, ancak bunun müşteriler için hazır hâle gelmesinden önce biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu belirtmişti. HomePod’un 2018’in başlarında ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya’da satışa çıkacağını da eklemişti.

Ölçüm ve analiz şirketi GBH Insights’ın raporuna göre, hoparlör çok yakında, muhtemelen gelecek dört ila altı hafta arasında satışa sunulabilir. Bununla birlikte hoparlörün Apple’ın ürünü olmasına rağmen, Google Home ve Amazon Echo gibi akıllı hoparlörlerle girişeceği rekabet nedeniyle çok satmakta zorlanabileceğini de şirket raporunda kaydediyor. Söz konusu iki hoparlör akıllı hoparlör pazarında aslan payını elinde bulunduruyor.

Aslında HomePod, sahip olacağı güçlü ses yetenekleri sayesinde piyasaya Home ve Echo gibi cihazlardan daha çok Sonos marka hoparlörlerin rakibi olarak çıkacak. Bununla birlikte dahili Siri özelliği sayesinde Apple’ın HomeKit platformuyla çalışan tüm akıllı ev ürünlerini de kontrol etme fırsatı tanıyacak.

İLGİLİ HABERLER