Teknoloji

Apple HomePod ahşap yüzeylerin üzerinde beyaz bir leke oluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homepodApple HomePod adını taşıyan ilk akıllı hoparlörünün teslimatına kısa süre önce başlamıştı. Hoparlörü deneyenler ilk izlenimlerini sosyal medya aracılığıyla paylaşırken, bazı yayınlar ilginç bir noktaya dikkat çekti. HomePod’un silikon tabanının ahşap yüzeyler üzerinde beyaz bir leke oluşturduğu, fotoğraflarla gözler önüne serildi.

Apple da Wirecutter sitesine gönderdiği bir açıklamayla durumu doğruladı. Şirket, izin HomePod’un yüzeyden kaldırılmasından sonra birkaç gün içinde yok olduğunu belirtti. Apple, beyaz halkanın yok olmaması durumunda ise masa üreticisinin talimatlarına uygun biçimde bir yağlama işleminin yapılabileceğini ifade etti.

Bu sorunu önlemek için akla gelen ilk çözüm, HomePod’u bir kumaş parçasının üzerine yerleştirmek oluyor. Ancak HomePod’un yumuşak yüzeylere uygun bir cihaz olmaması, bunu mantıklı bir çözüm olmaktan çıkarıyor. HomePod’un tiz hoparlörleri sesi aşağıya doğru iletiyor. Dolayısıyla kumaş yüzey sesin yansıtıcılığını olumsuz yönde etkiliyor.

Apple HomePod destek sayfasında lekelerin neden oluştuğunu açıkladı

Apple HomePod destek sayfasında söz konusu lekenin neden oluştuğu konusunda bilgi verdi. Silikon tabanlı hoparlörlerin ahşap yüzeyler üzerinde leke oluşturmasının sıra dışı bir durum olmadığını vurgulayan şirket, lekelerin yağların silikon taban ve masa yüzeyi arasında yayılmasından dolayı meydana geldiğini belirtti. Apple lekelerin kaybolması konusunda Wirecutter aracılığıyla verdiği tavsiyeleri tekrarlarken, durumdan rahatsız olan kullanıcılarına HomePod’u farklı bir yüzeye koymalarını önerdi.

İLGİLİ HABERLER