Teknoloji

Apple HomePod’u 7 inç ekranla yenileyebilir

apple homepod mini inceleme

Apple HomePod’un ikinci nesil olarak tanımlanan versiyonunu ocak ayında duyurmuştu. Cupertino merkezli şirket, akıllı hoparlörü için fazla zaman kaybetmeden daha büyük bir yenilik planlıyor gibi görünüyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun paylaşımına göre, HomePod 2024’ün ilk yarısında 7 inçlik bir dokunmatik ekranla yenilenecek.

Kuo’ya göre, 7 inç ekran sayesinde HomePod Apple’ın diğer donanım ürünleriyle daha sıkı bir entegrasyon içinde olacak. Bunun da şirketin akıllı ev stratejisinde belirgin bir değişim anlamına geleceği belirtiliyor.

Google Nest Hub akıllı ekranları, Amazon ise Echo Show ile Apple’ın sunacağı söylenene benzer bir deneyim yaşatıyor. Apple’ın mevcut HomePod’larının üstünde küçük yuvarlak ekranlar bulunsa da, bu ekranların fonksiyonlarının sınırlı olduğunu ve aslında havalı bir durum göstergesinden fazlası olmadıklarını belirtmek gerekiyor.

Apple HomePod ve Apple TV’yi de birleştirebilir

Apple’ın bu tarz bir cihaz üstünde çalıştığına dair söylentiler çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. 2021’in nisan ayında Apple’ın dokunmatik ekranlı üst sınıf bir hoparlör çıkarmayı planladığına dair haberler gündeme gelmişti. Bu cihazın iPad ve HomePod’u birleştireceği, aynı zamanda video sohbet için kamerasının bulunacağı belirtilmişti. Söz konusu ürünün Amazon ve Google’ın benzer nitelikteki cihazlarıyla rekabet amacıyla hazırlanabileceğine de dikkat çekilmişti. Şirketin bir taraftan da HomePod ve Apple TV’yi birleştirecek başka bir ürün üstünde çalıştığı söyleniyor.

Geçtiğimiz ocak ayında ise Apple’ın hem akıllı ev kontrolleri hem de FaceTime görüşmeleri için kullanılabilecek, duvara monte edilebilecek iPad benzeri bir cihaz üstünde çalıştığı iddiası gündeme gelmişti. Bu cihazın HomePod markasını taşıyıp taşımayacağı yönünde ise bilgi verilmemişti.

Apple HomePod’un 7 inç ekranla yenileceği iddiası hakkında şimdilik bir açıklama yapmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER