Teknoloji

Apple HomePod 2019’un başlarında Çin’de satışa sunulacak

apple homepod

Apple HomePod adını taşıyan akıllı hoparlörünü 2019’un başlarında bir ülkede daha satışa sunacak. Çin, Apple’ın Siri merkezli cihazının piyasaya sürüldüğü en yeni ülke olacak.

İlk olarak ABD, Avustralya ve İngiltere’de kullanıcılarla buluşan HomePod, geçtiğimiz haziran ayında Almanya, Fransa ve Kanada’da raflardaki yerini almıştı. HomePod ekim ayında da İspanya ve Meksika’da satışa sunulmuştu.

Çin’de HomePod için ön sipariş dönemi henüz başlamadı. Ancak Apple’ın internet sitesindeki ürün sayfasında cihazın 2019’un başlarında Çin’de piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Akıllı hoparlörün Çin’in Mandarin lehçesinin yanı sıra Kanton lehçesini de desteklemesi, bir avantaj olarak görülüyor. Çince konuşan diğer akıllı hoparlörler sadece Mandarin desteği sunuyor.

Apple HomePod, Çin’de ABD’dekine kıyasla daha yüksek bir fiyat karşılığında satılacak. Çin’de yaşayanların HomePod için 2799 yuan (2341 TL) ödemesi gerekiyor. Bu meblağ, 408.21 Amerikan dolarına tekabül ediyor. ABD’de ise HomePod’un fiyat etiketinde 350 dolar yazıyor.

İLGİLİ HABERLER