Teknoloji

Apple HomeKit yakında Nest’in akıllı ev ürünlerini destekleyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple homekitApple HomeKit adını taşıyan platformuyla akıllı ev ürünlerine tabir-i caizse “ortak bir yönetim merkezi” sağlıyor. 9to5Mac sitesinde yeralan habere göre, platform üzerinden yakında Nest’in akıllı ev ürünlerini de kontrol etmek mümkün olabilir.

Apple ürünleri ve servisleri üzerine odaklanan web sitesi, Nest’e mevcut ürünlerini iOS 11 ile birlikte sunulacak özellikleri destekleyecek biçimde güncelleyip güncellemeyeceğini sordu. Nest cephesinden bu soruya “HomeKit’i değerlendirebiliriz.” şeklinde bir yanıt geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

Apple geçtiğimiz hafta yeni mobil işletim sistemi iOS 11’i duyurmuştu. iOS 11 akıllı ev ürünleri üreticilerinin HomeKit platformuna dahil olmasını çok daha kolay hâle getirmişti.

Hâli hazırda bir cihazın HomeKit ile uyumlu olması için Apple’ın “Made for iPhone” (iPhone için yapılmıştır) programına uygun bir donanım yongası taşıması gerekiyor. Ancak güncellemeyle birlikte cihazlar iCloud üzerinden yapılacak yazılım yetkilendirmesiyle HomeKit’e dahil edilebilecek.

Apple HomeKit Nest ile birlikte daha fazla kişi tarafından benimsenebilir

HomeKit şu anda termostat, ışık ve yangın dedektörü gibi pek çok cihazı destekliyor. Ancak Nest, Apple’ın çalıştığı üreticiler listesinde yer almıyor. Bu durumun ana nedeni olarak HomeKit kriterlerini karşılamanın getirdiği ekstra maddi külfet öne çıkıyor. Ancak Google ile aynı çatı altında bulunan Nest’in Apple için bir tür “doğal rakip” olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Nest’in HomeKit’e dahil olması, platformun daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini sağlayabilir. Aynı şekilde Nest de HomeKit desteği sayesinde daha çok eve girebilir.

İLGİLİ HABERLER