Teknoloji

Apple yakında Hindistan’da iPhone üretmeye başlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple hindistanApple Hindistan pazarındaki yatırımlarında yeni bir virajı dönmeye hazırlanıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket önümüzdeki iki ay içinde Hindistan’da iPhone üretmeye başlayacak. Apple adına ülkedeki üretimi Wistron Corp’un gerçekleştireceği ve ilk etapta iPhone 6 ve 6s üretiminin yapılacağı belirtildi. Listeye kısa süre sonra iPhone SE’nin de ekleneceği ifade edildi.

Şu an için Apple’dan da Wistron’dan da The Wall Street Journal’ın planlarına dair bir açıklama gelmedi. Her iki şirket de Hindistan’daki genişleme planlarıyla ilgili olarak sessiz kalmayı tercih ediyor.

Hindistan’da üretim gerçekleştirmek, Apple’a telefonlarını ülkede daha uygun bir fiyat karşılığında satma imkanı verebilir. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan, akıllı telefon üreticileri için sıradaki cazip pazar niteliğini taşıyor. Apple’ın da bu ülkede sadece yüzde 5 olan pazar payını artırma isteğine şaşırmamak gerekiyor.

Apple Hindistan sonrasında ABD’de de üretim hamlesi gerçekleştirebilir

Apple’ın Hindistan’daki üretim hamlesine dair detaylar yavaş yavaş netleşirken, gözler bir yandan da ABD’ye çevriliyor. Cupertino merkezli şirketin ana vatanında daha fazla üretim yapacağına dair iddialar son dönemde artsa da, henüz bu konuda somut bir işaret gelmiş değil. Ancak hem Apple’dan gelen açıklamalar hem de ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanya döneminde söyledikleri bu ihtimali kuvvetli kılmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER