Teknoloji

Apple Hindistan’daki ilk satış noktalarını önümüzdeki ay açıyor

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın henüz 1.2 milyar nüfusu olan Hindistan’da perakende faaliyeti göstermemesi kulağa garip geliyor. Ancak Cupertino merkezli şirket, bu duruma son vermeye hazırlanıyor. The Times of India gazetesinde yer alan habere göre; Apple, Hindistan’daki perakende faaliyetleri için otomobil üreticisi Tata ile işbirliği yapıyor.

Bu işbirliği çerçevesinde Apple, Hindistanlı teknoloji mağaza zinciri Croma’nın içinde kendi satış noktalarını oluşturacak. Şirketin Hindistan’daki ilk mağazasını önümüzdeki ay gerçekleştirilecek ışık festivali Diwali sırasında açmayı planladığı belirtilirken, bu mağazayı yenilerinin de izleyeceği ifade edildi.

The Times of India, Apple’ın perakendecilikteki talimatlar gereğince mağazalarını açarken Tata ile birlikte hareket etmek zorunda olduğuna dikkat çekti.

Apple, Croma mağazalarında olan satış noktaları aracılığıyla Hindistan’daki performansını artırmaya çalışacak. Bu satış noktalarının tasarımı ve bu noktalarda çalışacak personelin eğitimi ise Apple tarafından gerçekleştirilecek. Hindistan’ın büyük nüfus gücü, ülkeyi pek çok teknoloji için yeni “hedef pazar”a dönüştürmüş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER