Teknoloji

Apple Hindistan’da iPhone 11 üretimine başladı

iphone 12 serisi tanıtım tarihi

Apple’ın üretici iş ortaklarından Foxconn, Hindistan’ın Chennai şehrinin yakınlarındaki fabrikada iPhone 11 üretimine başladı. TechCrunch’ın haberine göre Apple, ilk kez üst sınıf iPhone’larından bir tanesinin üretimini bu ülkede gerçekleştirmiş oluyor.

Apple 2017 yılından beri Hindistan’da düşük fiyatlı iPhone modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. Ayrıca bir süredir daha fazla üst sınıf cihaz üretimini bu ülkeye kaydırmak istediği biliniyordu.

Hindistan 2019 yılında dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı hâline gelmişti. ABD’yi geçerek Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşti. TechCrunch’a göre, Apple Hindistan’da üretimi artırmayı ve iPhone’larının büyük bir kısmının üretildiği Çin’e olan bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Apple Hindistan’da üst sınıf akıllı telefon pazarında bir numarada yer alırken oradaki toplam akıllı telefon pazarının ise sadece yüzde 1’ini elinde bulunduruyor. iPhone’un fiyatları bu akıllı telefonları Hindistan’daki birçok tüketici için ulaşılması zor ürünler hâline getiriyor.

Hindistan’da üretilmiş cihazları satarak Apple, Hindistan’da ülke dışında üretilmiş olan ürünler için uygulanan yüzde 20’lik gümrük vergisinin önüne de geçebilecek. Bu üretilen cihazların sadece Hindistan’da mı satılacağını yoksa daha geniş bir coğrafyaya mı yayılacağını ise henüz bilmiyoruz.

İLGİLİ HABERLER