Teknoloji

Apple Hindistan’da 2018’in ilk yarısında 1 milyondan daha az iPhone sattı

apple covid-19 satın alma

apple hindistanApple’ın Hindistan genelindeki satışları genel olarak şirketin istediği seviyede değildir. Yakın zamanda iPhone’ların maliyetini düşürmek amacıyla, bu ülkede üretime de başlanmıştı. Görünüşe göre, şirketin daha önünde uzun bir yol var. Bloomberg’in haberine göre Apple, 2018’in ilk yarısında bu ülkede 1 milyon daha az cihaz satışı gerçekleştirdi.

Bloomberg’in haberinde, şirketin bu ülkedeki operasyonlarını yeniden yapılandırma kapsamında üç yöneticisiyle yolları ayırdığı belirtiliyor. Counterpoint Research’e göre, şirketin Hindistan’da yüzde 2 gibi bir pazar payı bulunuyor. Aynı zamanda 2017’de 3.2 milyon iPhone sattığı belirtiliyor. Görünüşe göre, satışlar o zamana göre daha da yavaşlıyor. Aynı raporda Apple’ın yılın şilk yarısında bir milyondan daha az cihaz sevkiyatı yaptığı bilgisi ve geçen yılın rakamlarını yakalamakta zorlanacağı tahmini bulunuyor.

Hindistan dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon pazarı. Ancak yüzde 15 ila 20 arasındaki yüksek vergiler nedeniyle fiyatlar normale göre daha yüksek oluyor. Bu da tüketicilerin daha ucuz alternatiflere yönelmesine neden oluyor. Apple bu yazın başlarında iPhone 6s ve iPhone SE’nin ülkede üretilmesine başlamıştı. Bu şekilde ülkede çok satılan modellerin fiyatını daha da indirmeyi hedefliyordu. Apple’ın bu ülkedeki faaliyetlerinin düzene oturması ve üretimin tam kapasiteye çıkması için biraz daha zaman gerekecek. O zamana kadar da şirket arkada kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Hindistan Apple için büyük bir fırsat olarak nitelendiriliyor. CEO Tim Cook da bu ülkede agresif bir politika izleyeceklerinin işaretlerini veriyor. Ülkedeki 4G şebekesi genişliyor ve büyüyen bir orta sınıf bulunuyor. Bu da daha fazla kişinin Apple cihazlarıyla tanışma imkanının bulunduğu anlamına geliyor. Düşük satış rakamlarına rağmen, CEO Tim Cook geçtiğimiz mayıs ayında, Hindistan’dan gelen gelirlerin arttığını ve 2018 mali yılının ilk yarısında rekor kırdığını söylemişti.

İLGİLİ HABERLER