Teknoloji

Apple’dan hem eski hem de yeni cihazlarına yazılım güncellemeleri

ios 13 13.3

Apple geçtiğimiz salı akşamı iOS 13.1 güncellemesini yayınladıktan birkaç gün sonra iOS 13.1.1 güncellemesini yayınladı. Aynı zamanda iPad ve iPad Pro için de iPadOS 13.1.1 dağıtıma çıktı.

Bu güncelleme pilin daha hızlı bitmesi, Siri isteklerininin tanınmaması, iPhone’un yedeklemeden geri yüklenememesi gibi problemlere çözüm getiriyor.

iOS 13’ün yayınlanmasından bir hafta kadar sonra Apple, iOS 13.1 güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme daha önce iOS 13.0 sürümü ile birlikte sunulmayan çeşitli yeni işlevleri getirmişti. Bunun yanı sıra hata düzeltmelerini de sunmuştu.

iOS 13.1.1 sürüm notlarına göre güncelleme aşağıda maddeler hâlinde sıralananları getiriyor:

  • iPhone’un yedeklemeden geri yüklenmesini engelleyebilen bir sorunu düzeltir.
  • Pilin daha hızlı bitmesine neden olabilen bir sorunu çözer.
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max aygıtlarında Siri isteklerinin tanınmasını etkileyebilen bir sorunu düzeltir.
  • Safari arama önerilerinin, önceden kapatılmasına rağmen yeniden açıldığı bir sorunu düzeltir.
  • Anımsatıcılar’ın yavaş eşzamanlanmasına neden olabilen bir sorunu çözer.
  • Üçüncü parti klavye uygulamalarında bir güvenlik sorununu düzeltir.

iOS 13 alamayan cihazlar için iOS 12.4.2 güncellemesi

Bu arada Apple, iOS 13’e güncellenmeyen daha eski iPhone ve iPad modelleri için iOS 12.4.2 güncellemesini yayınladı.

Söz konusu güncelleme iPad Air, the iPad mini 2 ve iPad mini 3; 6. nesil iPod touch; iPhone 5s, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için çıktı. Bu cihazların hiçbiri iOS 13’ün desteklediği cihazlar arasında yer almıyor.

Saydığımız cihazlar için gelen en son sürüm iOS 12.4.1 olmuştu. O da geçtiğimiz ay yayınlanmış ve birçok iPhone modelinde jailbreak işlemine izin veren bir açığın düzeltmesini sunmuştu.

Öte yandan Apple, Apple Watch Series 1 ve Series 2 için de watchOS 5.3.2 sürümünü yayınladı. Bu modellerin watchOS 6 güncellemesini ilerleyen haftalarda alması bekleniyor.

Hem watchOS 5.3.2 hem de iOS 12.4.2, Google’ın Project Zero ekibi tarafından keşfedilen bir güvenlik açığına çözüm getiriyor. “Uzaktaki bir saldırgan beklenmeyen uygulama sonlandırmasına veya rastgele kod yürütülmesine neden olabilir.” şeklinde özetlenen sorunun, sınırları aşan bir okumasının iyileştirilmiş girdi doğrulaması ile giderilerek çözüldüğü kaydediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER