Teknoloji

Apple HD televizyon ve akıllı kol saatiyle 80 milyar dolar ekstra yıllık gelir elde edebilir

Apple’ın hisse senetlerinde son birkaç ayda yaşanan sert düşüşün ardından analistler Apple’ın gelecek planlarını mercek altına almış durumda. Apple’ın büyümesini yakın gelecekte sürdüreceğinden kimsenin şüphesi olmasa da, şirketin son birkaç yılda yakaladığı olağanüstü büyüme oranlarını yakalaması zor gözüküyor. iPhone satışları ile elde edilen yüksek kâr marjının küçülmesi de beklentiler arasında olsa da, Apple’ın yeni alanlara yönelerek mevcut düşüş trendini tersine çevirebileceği ifade edildi.

ipod-nano-saat-110213

Yatırımcılara bir not gönderen Morgan Stanley analisti Katy Huberty, Apple’ın üzerinde çalıştığı iddia edilen iki projeden bahsetti. Bu projelerden biri bu hafta itibariyle sıklıkla konuşulmaya başlanan akıllı kol saati. Huberty’ye göre bu saatlerin 50 milyon adet satılması durumunda Apple yıllık satış gelirinin üstüne 10 ila 15 milyar dolar arası bir ekleme yapabilir. Bu ekstra gelirin hisse başına yansımasının 2.50 ila 4 dolar seviyesinde olmasının beklendiği ifade edildi.

Huberty’nin üzerinde durduğu bir diğer ürünse yıllardır konuşulan HD televizyon. Huberty televizyonun ortalama satış fiyatının 1300 dolar olarak alınması durumunda bunun yıllık gelire 68 milyar dolarlık bir katkı yapacağını belirtti. Huberty’nin yıllık gelir hesabı televizyonun küresel bazda satışa sunulmasının ardından mevcut iTunes kullanıcılarının yüzde 10’unun televizyonu alması varsayımına dayanıyor. HD televizyon sayesinde elde edilecek gelirin hisselere 18 dolar civarı bir ekstra katkı yapacağı düşünülüyor.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER