Teknoloji

Apple’dan iPad için özel Hava Durumu uygulaması geliyor

ipados 16 hava durumu

Apple’ın pazartesi akşamı WWDC 2022 açılış konuşması yayınında ilk kez gösterdiği iPadOS 16, iPad kullanıcılarının hoşuna gidecek küçük, ancak dikkat çekici bir özellikle birlikte geliyor. Apple’ın Hava Durumu uygulaması en sonunda iPad’lere geliyor.

Apple’ın belirttiğine göre, iPad’in büyüleyici ekranından tam olarak yararlanacak şekilde tasarlanan Hava Durumu uygulaması muhteşem animasyonlarıyla iPad’de. Kullanıcılar tek dokunuşla hava durumuyla ilgili en önemli bilgileri görebiliyor veya yağış, hava kalitesi ve sıcaklık bilgilerini almak için haritada dolaşabiliyor. Dileyen kullanıcılar, yaşadıkları yerde sert hava koşullarıyla ilgili uyarı yapıldığında bildirim alabiliyor veya renk kodlamalı bir ölçekten yararlanıp hava kalitesini görebiliyor.

iPadOS 15 yüklü iPad kullananlar, Ana ekrana Hava Durumu araç takımlarını ekleyerek bulundukları yerin hava durumunu görebiliyor. Ancak bu araç takımına tıklattıklarında, Safari üzerinde The Weather Channel web sitesinden detaylı hava durumu sayfası açılıyor. Bu, yerel uygulamaya nazaran çok iyi bir deneyim sayılmaz. Neyse ki Apple, iPhone kullanıcılarına sunduğu ve etkileyici grafiklere sahip olan Hava Durumu uygulamasını, daha büyük boyutlu ekranlarda da hoş görünecek şekilde iPad’lere getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER