Teknoloji

Apple Haritalar uygulamasını geliştirmeyi sürdürüyor

apple-harita-051214

Apple’ın internet sitesindeki bir iş ilanı, şirketin Haritalar uygulamasıyla işinin bitmediğini gösteriyor. İş ilanının detayları incelendiğindeyse Apple’ın Haritalar servisini mevcut yapısından daha ileri bir noktaya taşımaya hazırlandığı anlaşılıyor. Şirketin bu süreçte Siri ve Passbook’tan da faydalanacağı da iş ilanı sayesinde anlaşılıyor.

İş ilanında Apple’ın “topluluk servisleri”ni yönetebilecek birini aradığı görülüyor. Şirketin bu yolla kendi “sorun bildirme” mekanizmasının temellerini atıyor olabileceği belirtilirken; işe yeni alınacak mühendisin Haritalar uygulamasının Siri ve Passbook ile pürüzsüz biçimde entegrasyonunu sağlayacak çerçevenin oluşumunda ve geri bildirim deneyiminin gelişiminde çalışacağını ifade etti.

Apple Haritalar uygulaması yola çıkarken yaşadığı sorunları yavaş yavaş geride bırakmış ve kullanıcılarının güvenini kısmen de olsa yeniden kazanmayı başarmıştı. Kullanıcılardan geri bildirim almak için çalışmalar yürütülmesi, Apple’ın yolun devamında kullanıcılarıyla birlikte yürümeyi istediğini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER