Manşetler

Apple Haritalar uygulamasına Foursquare verileri eklemek için görüşmeler yapıyor

Apple, iOS 6 ile birlikte kullanıma sunduğu harita uygulamasıyla bir hayli tepki çekti. Haritanın beğenilmeyen noktalarından bir tanesi de yerel mekan veri tabanının çok geniş olmamasıydı. Biz de iOS 6 çıktığı zaman Haritalar uygulamasıyla ilgili olarak uygulamanın mekan aramalarında yeteri kadar geniş sonuçla geri dönmediğini dile getirmiştik. Eğer dedikodular doğruysa, Apple bu açığı kapatmak için Foursquare desteğine başvuracak.

The Wall Street Journal tarafından verilen habere göre Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue konum tabanlı sosyal ağ servisinin yöneticileriyle görüşmeler yapıyor. Cue, geçen hafta Twitter’da paylaştığı bir Foursquare yer bildirimiyle de dedikodu değirmeninin çarklarına su taşımış, gerçekten bir anlaşmanın yolda olduğunun ipuçlarını vermişti. Gazete bu görüşmelerin son birkaç haftadır sürmekte olduğunun da altını çizdi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, bir önceki hafta katıldığı TV programında şirketin Haritalar uygulamasındaki birçok problemi çözmek için tüm ağırlığını ortaya koyduğunu dile getirmişti. Geçen hafta iOS platformuna geri dönen Google Haritalar uygulaması da hiç şüphesiz Apple üzerindeki baskıyı artırıyor. Aslında bu Haritalar problemi Apple’ın üçüncü taraf iOS uygulamalarına yönelik bakışını ne kadar değiştirdiğini gösteriyor. Eskiden Apple kendi uygulamalarına rakip olan uygulamaların App Store’a girişine izin vermezdi. Şimdiyse kötü olan kendi uygulamasından kaçış için yollar arayan kullanıcılarına üçüncü taraf alternatifleri bizzat kendisi sunuyor. Buna Tim Cook ile değişen yönetim anlayışı mı dersiniz, yoksa Haritalar uygulamasıyla zaten çizilen karizmayı daha da kötü etkilememek için atılmış hasar onarıcı ve mecburi bir adım mı dersiniz, orası size kalmış.

İlgili >> WSJ

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER