Teknoloji

Apple Haritalar toplu taşıma bilgilerini ilk etapta sadece altı şehirde sunabilir

apple-haritalar-toplu-tasima-ipucu-120314

Apple Haritalar uygulamasının faaliyete geçmesinin üstünden yaklaşık 2,5 yıl geçmiş olsa da, servisin henüz toplu taşıma bilgisi sunmaması kafa karıştırıyordu. Toplu taşımanın günlük hayattaki yeri göz önüne alınınca ilgili bilgilerin sunulmaması Apple Haritalar uygulaması adına önemli bir eksiklik teşkil ediyordu. iOS 9 ile birlikte Apple Haritalar’ın toplu taşıma bilgisi sunmaya başlayacağına ilişkin haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelirken, 9to5Mac tarafından yayınlanan yeni bir haber bu desteğin kapsamının kısıtlı olacağını gösteriyor. İlk etapta New York, San Francisco, Toronto, Londra, Paris ve Berlin’de Apple Haritalar’ın toplu taşıma bilgisi sağlayacağı belirtilirken, Çin’deki bazı şehirlerin de destek kapsamına alınabileceği ifade edildi.

9to5Mac’in haberinde ismi geçen şehirler önemli dünya metropolleri arasında yer aldığı için, Apple Haritalar’ın toplu taşıma bilgilerinden kısa vadede de milyonlarca insanın faydalanması öngörülüyor. Yine de, Apple’ın uzun süredir Haritalar servisinde toplu taşıma bilgisi sunmak için hazırlık yaptığı göz önüne alınınca şehir listesi kısa olarak değerlendiriliyor. Apple’ın geçtiğimiz yıllarda satın aldığı Embark ve Hopstop gibi şirketler toplamda 600’den fazla şehirde toplu taşıma bilgisi sunuyor. Apple Haritalar servisinin başlangıçta yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Cupertino merkezli şirketin yoğurdu üfleyerek yediği düşünülüyor.

Apple Haritalar servisinde toplu taşıma bilgisi sunulan şehirlerin sayısının kademeli olarak artırılması bekleniyor. Boston ve Tokyo’nun listeye eklenecek şehirler arasında başı çektiği belirtilirken, bu genişleme konusunda net bir zaman aralığı verilmedi.

İLGİLİ HABERLER