Teknoloji

Apple Haritalar her web sitesine eklenebilecek

apple haritalar

apple haritalar

Apple Haritalar’dan belirli parçaların web sayfalarına eklenmiş olduğunu internetin belli başlı köşelerinde görmeye başlayabilirsiniz. Çünkü Apple, WWDC’de duyurduğu üzere, web tabanlı API’ları geliştiriciler için beta olarak kullanıma açtı.

Geçmişte Apple, iCloud.com sitesinde bulunan iPhone’umu Bul sayfasına veya Apple Store web sitesine kendi haritalarından parçaları yerleştirmişti. Ancak şirket şimdiye kadar Apple Haritalar’ı web sayfalarına ekleme imkanını sadece kendi bünyesineki ürünlerle sınırlı tutmuştu. Halbuki Google Haritalar ve Microsoft Bing Maps gibi servislerde isteyen herkes web sitesine haritaları kolaylıkla ekleyebiliyor.

Apple Haritalar web sitesi eklemeleri iOS’te olduğu gibi çalışacak. Geliştiriciler belirli bir harita alanını seçecek, kullanıcılara o alan içinde belirli bir noktayı arama ve iki nokta arasında yol tarifi alma imkanı sunulacak. Harita eklemeleri kıstırarak yakınlaştırma veya iki parmakla haritayı döndürme gibi dokunmatik ekran hareketlerini de destekleyecek. Ayrıca haritayı sokak görünümü veya uydu modunda görüntülemek de istek dahilinde olacak.

Geliştiriciler haritalarını web sitelerine ücretsiz olarak yerleştirmeye başlayabilecek. Böylelikle çok yakında Apple Haritalar’ı Apple’ın kendi web siteleri dışında da göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER