Teknoloji

Apple Harita uygulamasında daha kapsamlı öneriler sunacak

apple harita

Apple, Harita uygulamasında mekanlara yönelik değerlendirmelerini kullanıcılarla paylaşmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Şirketin bunu tıpkı App Store’daki uygulama önerilerini, geliştirici röportajlarını ve değerlendirmeleri sunduğu gibi kullanıcılara ulaştırabileceği belirtiliyor. Apple hâlihazırda mekanları ve ilgi çekici noktaları tanımlamak için Yelp ve Wikipedia gibi üçüncü taraf servislerden yararlanıyor.

Kısa süre yayında kalan ve daha sonrasında silinen bir iş ilanı da Apple’ın planı hakında ipucu veriyor. Söz konusu ilanda, Harita uygulamasında görev yapacak ve Culver City’de çalışacak bir yazar/editör arandığı belirtiliyor.

İlanın tanım bölümünde, işe alınacak kişinin Apple’ın Harita ekibinde yeni bir içerik kategorisinin oluşturulmasına ve büyümesine katkı sağlayacağı ifade ediliyor. İlanda seçilecek kişinin hem Apple içinden hem de iş ortaklarında görev yapan önemli kişilerle birlikte çalışacağı bilgisi de yer alıyor.

Apple, aradığı kişiyi şu şekilde tanımlıyor: “[Apple] Harita uygulamasının kullanıcılarının dünyayı keşfetmesine yardımcı olacak, heyecan verici içerikleri oluşturacak birisini arıyoruz. Bu hem yaşadıkları yerde hem de seyahat planlarken kullanıcılarına yardımcı olabilir.”

Apple’ın işe alacağı kişide aradığı yetkinlikler de şirketin planları konusunda ipucu veriyor:

  • “Yeni yerleri keşfetmek ve bunları dünyaya çekici şekilde anlatmak için doyumsuz bir merak”
  • “Yemek, seyahat ve alışveriş trendleri bilgisi”
  • “Çekici dijital içeriklerin oluşturulmasına yardımcı olacak güçlü düzenleme yetenekleri”

Apple’ın işletim sistemlerinin yerleşik harita çözümü olan Apple Harita uygulaması, Google Haritalar gibi hem daha olgun hem de içerik ve özellik bakımından daha zengin bir uygulamayla mücadele etmek zorunda. Google, Yerel Rehberler servisiyle dünyanın pek çok şehrinde kullanıcıların doğru mekan tavsiyelerini bulmasına yardımcı oluyor. Google Haritalar, Sizin İçin sekmesiyle de kullanıcılarına geçmiş ziyaretleri ve beğenileri doğrultusunda önerilerde bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER