Teknoloji

Apple Harita uygulaması için yaya olarak veri toplamaya devam ediyor

apple harita
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Harita uygulamasını geliştirmek ve daha fazla tercih edilebilir kılmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin bu çalışmaları doğrultusunda San Francisco sokaklarında özel ekipman taşıyan yayalarla veri topladığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Kamera ve sensörlerden oluşan ekipman kurulumunun taşındığı çantaların üzerinde Apple’ın harita servisinin adının yazması, çantaları taşıyanların ne yaptığının anlaşılmasını sağlamıştı.

Apple’ın harita servisinin web sitesinde yer alan bilgiye göre, şirket yayalarla harita verisi toplama faaliyetlerini Kaliforniya eyaletindeki başka kentlerde de sürdürecek. Apple 26 Kasım – 23 Aralık tarihleri arasında Alameda, Los Angeles, San Francisco, San Mateo, Santa Clara ve Santa Cruz gibi Kaliforniya gibi şehirlerde özel ekipman yüklenen yayalarla harita verisi toplamaya devam edecek.

apple haritaCupertino merkezli şirket, geçtiğimiz yaz itibarıyla Harita uygulamasında kapsamlı bir yeniliğe gitmiş ve TomTom gibi şirketlerden harita verisi satın almak yerine kendi harita verilerini toplamaya başlamıştı. Kaliforniya’daki şehirlerde değişik sırt çantaları taşıyan yayaların görülmesinin sebebi de Apple’ın yaklaşımındaki bu değişiklik.

Apple Harita uygulaması yola iOS 6 ile çıkmıştı

Apple Harita uygulamasının yolculuğu iOS 6 ile başlamıştı. Google Haritalar’ın yerini alan uygulama, hazır olmadan yayınlandığı için yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Kullanıcıları yanlış yönlendiren uygulamada çok sayıda hatanın bulunması nedeniyle Apple CEO’su Tim Cook, iOS cihaz sahiplerine alternatif harita uygulamalarını kullanmalarını önermek zorunda kalmıştı. Günümüzde hâlâ pek çok iPhone sahibi harita bilgisi için Google Haritalar’dan yararlanıyor. Apple’ın bu gidişatı değiştirmek için gösterdiği çabanın meyvelerini alıp alamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER