Teknoloji

Apple Harita uygulaması Google Sokak Görünümü’ne alternatif sunuyor

apple harita

Apple Harita uygulaması, Google Haritalar’ın Sokak Görünümü’ne benzer bir özelliğe kavuşuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar haritada seçtikleri bir noktanın etrafını 360 derecelik fotoğrafı sayesinde keşfedebilecek ve orada aslında ne olduğunu görebilecek. Bu özellik iOS 13‘le beraber kullanıma sunulacak olsa da, ilk etaptaki kapsama alanı konusunda şimdilik net bilgiler verilmiş değil.

Bu özelliğin temelinde Apple’ın uzun yıllardır topladığı harita verileri bulunuyor. Şirket, ABD’de ve diğer ülkelerde otomobillerle yolların haritasını çıkararak görüntü topluyor. Böylelikle haritalarının doğruluğunu artıran Apple’ın bu tarz özellikler sunması da mümkün hâle geliyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, özelliğin 2019 sona ermeden ABD’de ve bazı ülkelerde kullanımda olacağı belirtildi. Bu da özelliğin kullanıma sunulacağı tüm noktalarda eş zamanlı olarak açılması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Apple Harita uygulaması ilk yayınlandığında oldukça kötü bir başlangıç yapmıştı. Cupertino merkezli şirket, uzun yıllardır bu başlangıcın izlerini silmek için çalışıyor. Harita uygulamasını en baştan tekrar inşa etmek Apple’ın Google’ın standardına yaklaşmasını zorlaştırsa da, Sokak Görünümü benzeri bir özelliğin sunulması şirketin ciddi bir mesafe katettiğini gözler önüne seriyor. Demoda özelliğin Google Sokak Görünümü’ne kıyasla daha zengin görünmesi ve pürüzsüz çalışması da ayrıca göze çarpan bir diğer unsur oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER