Teknoloji

Apple Harita servisini geliştirmek adına veri doğrulaması yapanlara para ödeyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple haritaApple Harita uygulamasını 2012’de yayınlamış, ancak uygulamanın çıkışındaki yetersizliği şirketin kullanıcılarından özür dilemek zorunda kalmasına yol açmıştı. O günden bu yana ciddi mesafe kateden Apple, hâlâ harita servisini Google’ın çözümüne yaklaştırmak için ciddi bir emek harcıyor.

Bunun için servisini sürekli olarak geliştiren Apple, trafik ve toplu taşıma bilgileri de sunmaya başladı. iGeneration sitesinde yer alan bir haber, Apple’ın Harita uygulamasını daha da ileriye taşımak adına kullanıcılarından da katkı almayı ve onlara ödeme yapmaya değerlendirdiğini gösteriyor.

Habere göre, Apple “TryRating” adını taşıyan bir program başlatacak. Şirket bu program kapsamında servisteki verileri doğrulayan veya geliştiren kullanıcılara 54 cent ödeyecek. Programa katılanlar günde 600 harita araması üzerinde doğrulama ve geliştirme işlemi gerçekleştirebilecek.

Programa katılabilmek için gereksinimlerin neler olduğu konusunda detaylar şu an için biraz sınırlı. Ancak Apple’ın potansiyel katılımcıların başvurularını almak için bir web sitesi kurduğu görülüyor. Apple’ın programın uygulanacağı ülkelerde başka şirketlerle işbirliği yapacağı ve program için tam zamanlı çalışanlar da arayacağı söyleniyor.

Apple, TryRating programıyla Amazon’un “Mechanical Turk” programına benzer bir platform oluşturmayı amaçlıyor gibi görünüyor. Mechanical Turk programı da katılımcılara veri aramayı ve otomatik öğrenmeyi geliştirmek adına küçük interaktif görevleri yerine getirerek para kazanma imkanı veriyor.

Apple Harita servisi için oluşturduğu TryRating’i WWDC 2017’de duyurabilir

Geçtiğimiz yıldan bu yana test edildiği söylenen TryRating’in haziran ayı içinde faaliyete geçebileceği belirtiliyor. Şirketin servisi bu akşam düzenlenecek WWDC 2017 açılış etkinliğinde tanıtması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER