Teknoloji

Apple Harita servisini geliştirmek için drone’lardan yararlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple haritaKuzey Carolina, ABD’de Federal Havacılık Kurulu (FAA) tarafından belirlenen limitlerin ötesinde drone testlerinin yapılabildiği eyaletler arasında bulunuyor. Bu serbestlik, bazı büyük şirketlerin de ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Apple Harita servisini geliştirmek adına Kuzey Carolina eyaletinde drone’lardan yararlanıyor.

Apple’ın harita verisi toplamak adına drone’lardan yararlanmaya karar verdiğine ve bunun için bir ekip kurduğuna dair haberler, 2016’da gündeme gelmişti. Şirket tarafından konuya ilişkin olarak yapılan en son açıklamada ise Harita servisini geliştirmek adına hem karadan hem de havadan elde edilen görüntülerden yararlanıldığı belirtildi ve yakında drone’lar aracılığıyla toplanan ekstra görüntülerin başka bölgelerde de kullanılacağı ifade edildi.

Yüksek profilli siber saldırıların ve sızıntıların yaşanmasının ardından pek çok kişi gizlilik konusunda daha hassas bir tavır takınıyor. Bu hassasiyete kayıtsız kalmayan Apple, havadan toplanan görüntülerdeki hassas verileri paylaşmayacağının altını çizdi. Şirketten yapılan açıklamada, Apple’ın insanların gizliliğine saygı duyduğu ve topladığı verileri paylaşmadan önce insanların yüzlerini ve araçların plakalarının kapatıldığı belirtildi.

Apple Harita platformunu geliştirmek için Kuzey Carolina’da drone’lar ile yaptığı çalışmayı bir tür test olarak değerlendiriyor. Şirket bu test başarılı gittiği takdirde drone’lardan daha çok bölgede yararlanmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER