Teknoloji

Apple Harita uygulaması iOS 10 ile yeni tasarıma kavuşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
apple harita iOS 10
Görsel: The Verge

Apple Harita uygulaması, iOS 10 ile birlikte yeni bir yüze kavuşuyor. Apple tamamen yenilenen tasarımı ön plana çıkarsa da, ana odak noktasının haritaların görünüşünden ziyade arayüzünün olduğu anlaşılıyor. Kullanıcılar uygulamayı açtıklarında daha büyük bir haritayla karşılaşacak. Başlarken kullanıcıların karşısına küçük arama kutusundan daha fazlası çıkacak.

Adım adım navigasyon ekranını da sadeleştiren Apple, kullanıcılara navigasyon aktifken daha fazla sürükleme yapma imkanı veriyor. Buna ek olarak, kullanıcılar yol üstündeki duraklar için arama yapabilecek. iPhone sahipleri bu yeni imkanlara CarPlay üzerinden de erişebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 10: Zenginleştirilen kilit ekranı, tasarımları yenilenen uygulamalar

Harita uygulamasının üçüncü taraf geliştiricilere açılması da, bir diğer büyük haber olarak ön plana çıkıyor. Böylelikle Harita uygulamasını kullanarak OpenTable ile restoran aramak veya Uber üzerinden bir araç rezervasyonu yapmak mümkün hâle gelecek. Apple Harita uygulamasının Google Haritalar’a kıyasla zayıf kaldığı noktalardan biri olan kayıtlı mekan listelerinin gelişiminde üçüncü taraf uygulamaların etkili olacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER