Teknoloji

Apple Harita gelişimini hızlandırmak için Hindistan’da geliştirme merkezi açıyor

apple haritaApple Hindistan’ın Haydarabad şehrinde 25 milyon dolarlık bir geliştirme merkezi açıyor. Söz konusu merkezin öncelikli amacı Apple Harita gelişimini hızlandırmak olacak. Yapılan basın açıklamasına göre, söz konusu merkez 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Apple kendi Harita servisini 2012’de iOS üzerinde hayata geçirmişti. Şirket, daha öncesinde iPhone kullanıcılarına Google Haritalar’ı varsayılan harita servisi olarak sunuyordu. Şirketten geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada servise haftada 5 milyardan fazla talep geldiği belirtilmişti. Apple, Harita uygulamasının en yakın takipçisinden 3.5 kat daha sık kullanıldığını duyurmayı da ihmal etmemişti. Özellikler bakımından halen Google Haritalar’ın gerisinde olan Apple Harita, küresel kapsam konusunda da arkadan geliyor.

Apple’ın dünyadaki en iyi ürün ve servisleri sunmaya odaklandığını söyleyen Apple CEO’su Tim Cook, Harita gelişimine odaklanacak Haydarabad ofisini açmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Bölgede inanılmaz bir yetenek potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Cook, Haydarabad çevresindeki ilişkilerini geliştirmeyi ve daha fazla üniversite ve iş ortağıyla birlikte çalışarak operasyonlarının ölçeklerini şekillendirmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

Asya turuna çıkan Apple CEO’su Tim Cook, Çin ve Hindistan’da temaslarda bulunuyor. Cook’un bu tura çıkmasında 13 yılın ardından yaşanan ilk gelir kaybının ve bunun Apple hisselerine vurduğu darbenin etkili olduğu düşünülüyor. Hem Çin hem de Hindistan, Apple’ın gelecekte büyümesini sürdürebilmesi için önemli pazarlar olarak niteleniyor. Cupertino merkezli şirket her iki pazar için de özel projeler geliştiriyor.

İLGİLİ HABERLER