Teknoloji

Apple harita görselleştirme şirketi Mapsense’i satın alıyor

mapsense-170915

Apple’ın harita uygulamaları ve servisleri alanında Google’a rakip olmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor, strateji işliyor. Bu ay içinde Mapsense adında, San Francisco merkezli bir girişim Apple bünyesine katılıyor. Mapsense’in konum verisinin analizi ve görselleştirilmesi için araçlar geliştiren bir şirket olduğu belirtiliyor.

Apple’ın Mapsense için 25 milyon dolar ile 30 milyon dolar arasında bir ödeme yaptığı belirtiliyor. Mapsense’in 12 kişilik ekibi de Cupertino şirketinin bünyesine katılacak.

Apple’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şirketin zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın aldığı ve genellikle bu satın almaların amacının veya ilgili planlarının kamuoyuyla tartışılmadığı belirtildi.

Mapsense 2013 yılında Palantir Technologies adında bir veri bilimi şirketinde mühendis olarak çalışan Erez Cohen tarafından kurulmuştu. Şirketin sunduğu hizmetler sayesinde büyük miktarda veri içeren haritaların dilimlenmiş ve küp küp kesilmiş grafik modellerini oluşturmak mümkün oluyor. Şirket geliştirici platformunu mayıs ayında çıkarmış; finans sektörü, reklamcılık, devlet ve Fortune 500 şirketleri içinden müşterileri beklediğini belirtmişti.

Aynı ay içinde Mapsense General Catalyst ve aralarında Amplify.LA ve Redpoint Ventures’ın da bulunduğu destekçilerden 2.5 milyon dolarlık yatırım toplamıştı.

Geçen yıllar içinde Apple’ın sessiz sedasız şekilde konum odaklı servisler ve teknolojiler alanında faaliyet gösteren çeşitli şirketleri satın aldığını görmüştük. 2013 yılında yığın kaynaklı harita aracı HotStop, geçtiğimiz mayıs ayında da bir GPS şirketi olan Coherent Navigation satın alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER