Teknoloji

Apple Harita servisinin Flyover görünümüne yeni şehir, kasaba ve kaleler eklendi

apple-harita-flyover-290915-2

Google Haritalar uygulaması, sunduğu özelliklerle rakiplerine üstünlük sağlamayı başarsa da, Apple’ın Harita servisi Google’ın sunmadığı bir şeye sahip. Flyover modunda belli şehirler, parklar ve mimari yapılar fotoğraf gerçekliğinde görüntülenebiliyor. Apple, iOS 9’u yayınlamadan kısa süre önce Flyover modunda görüntülenebilen şehirlerin sayısını artırmıştı. Şirket şimdi de görünümün kapsama alanını biraz daha genişleterek listeye yeni şehirler ekledi.

Flyover özelliğiyle görüntülenebilen yerler arasında İtalya’nın Floransa ve Genova gibi popüler turizm merkezleri ve Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Neuschwanstein Kalesi gibi büyüleyici mimari eserler bulunuyor. Flyover listesine yeni eklenen yerlere ek olarak, daha öncesinden listede bulunan Tokyo, Londra ve New York gibi şehirlerde Flyover modundaki rehberli turlar aracılığıyla ilgi çekici yerleri öğrenmek mümkün oluyor.

apple-harita-flyover-290915

Google Haritalar pek çok kişi tarafından pazar lideri olarak değerlendirilse de; Apple’ın yazılımdan sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi, geçtiğimiz haziran ayında Apple Harita’nın en yakın rakibinden 3.5 kat daha sık kullanıldığını duyurmuştu.

Apple Harita uygulamasında halen Google Sokak Görünümü’nün muadili olabilecek bir özellik bulunmasa da, şirketin bu açığı kapatmak adına çalışmalar yaptığı bir süre önce ortaya çıkmıştı. Apple’a ait olduğu söylenen 3D kamera ekipmanına sahip vanlar, geçtiğimiz aylarda görüntülenmişti. Apple Harita uygulaması, iOS 9 ile birlikte bazı şehirlerde toplu taşıma bilgilerini de sunmaya başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER