Teknoloji

Apple kendi Kinect’ini geliştirmesi için gerekli olan patenti aldı

apple-hareket-takibi-macbook-pro-101214

Apple, Microsoft’un Kinect’i üzerine inşa ettiği teknolojiyi geliştiren PrimeSense isimli şirketi geçtiğimiz yılın kasım ayında satın almıştı. Satın alma işleminin gerçekleşmesinin ardından PrimeSense cephesinde hakim olan sessizlik, şirketin önemli patentlerinden birinin Apple’a transfer edilmesiyle son buldu. Söz konusu patentin hareket takibini mümkün kılan optik projeksiyon teknolojisiyle ilgili olmasıysa işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Apple’ın sahibi olduğu patent, PrimeSense tarafından geliştirilen lens dizisi projektörünün arkasındaki teknolojiyi kapsıyor. Bu teknoloji PrimeSense tarafından orijinal kızılötesi kaynağını eşik ışık noktalarına bölmek için kullanılıyor. Bu eşit dağılım sayesinde vücut hareketlerini doğru biçimde takip etmek mümkün hâle geliyor.

Apple genellikle somut bir ürüne veya servise dönüştürmediği patentlere sahip olmasıyla bilinse de, PrimeSense’in söz konusu teknolojisinin çeşitli Apple platformlarında nasıl boy göstereceğini hayal etmek pek zor değil. Hareket takibinin ve jest tabanlı bir arayüzün yeni Apple TV versiyonlarından birine yerleştirilmesi veya şirketin bilgisayarları ve iPhone’larında kullanılması ihtimaller arasında yer alıyor.

Microsoft bile Kinect konusunda potansiyel müşterileri ikna etmekte zorluk yaşıyor, ancak bu durum cihazın ve altında yatan teknolojinin etkileyici yeteneklere sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Özellikle kreatif yönü ön plana çıkan projelerde Kinect kullanılması sık sık karşılaşılan bir durum. Etkileşimin sınırlarını genişlettiği için yazılımcıların epey sevdiği hareket takip teknolojisinin gerekli patente sahip olan Apple tarafından değerlendirilmemesi oldukça uzak bir ihtimal gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER