Teknoloji

Apple Haberler uygulamasını gerçek editörler yönetecek

apple-haberler-160615

Apple, yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music’in içinde Beats 1 adını verdiği bir radyo istasyonu oluşturmuş ve yeni şarkıların keşfi konusunda algoritmalara ek olarak gerçek radyo programcılarından da destek almayı mümkün hâle getirmişti.

Şirketin iOS 9 ile birlikte kullanıma sunacağı Flipboard esintili Haberler uygulamasının da aynı yaklaşım doğrultusunda yönetileceği söyleniyor. 9to5Mac tarafından ortaya çıkarılan bir iş ilânı, Apple Haberler’in bir yazılım tarafından yönetilmeyeceğini ve operasyonun etten kemikten editörlerin gözetiminde gerçekleşeceğini ortaya koyuyor.

İş ilânı, okuyucuların ilgisini hangi hikayelerin çekeceğine karar verme konusunda algoritmaların yeterli olamayacağının altını çizerken, işe alınacak editörlerin hangi tarz içeriklerin oluşumundan sorumlu olacağı henüz belirsizliğini koruyor. E-posta bültenlerinin hazırlanması da editörlerin iş tanımı arasında yer alıyor. Apple Haberler uygulaması ilk etapta ABD, Avusturalya ve Birleşik Krallık’ta faaliyete geçecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER