Teknoloji

Apple Haberler’in okuyucu sayısı 40 milyona yaklaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-haberler-160615

Apple’ın iOS 9 ile sunduğu yeniliklerden birisi de, farklı haber kaynaklarından içerikleri toplayıp bir araya getirerek kullanıcıların karşısına çıkaran Apple Haberler isimli servis olmuştu. Apple Haberler’i şu an için sadece ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık’taki iOS 9 kullanıcılarına ulaştıran Apple, ilk etapta servise tam anlamıyla erişebilen yayıncıların sayısını da düşük tutmuştu. Şirketin birlikte çalışmadığı yayıncılar bir süre için Apple Haberler’e sadece RSS akışı üzerinden içerik sağlayabilmişti.

Bu kısıtlamayı sonunda kaldıran Apple, tüm yayıncıların Apple Haberler’in getirdiği özel formattan, sayfa düzenleme ve içerik paylaşma araçlarından, değişik efektlerden, satır içi video ve animasyonlardan faydalanmasını mümkün kılıyor.

Apple Haberler’in başlangıç performansı Apple’ın üst düzey yönetimini de memnun etmişe benziyor. 2015 mali yılının dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçların açıklanmasının ardından yatırımcılarla buluşan Apple CEO’su Tim Cook, Apple Haberler’in muhteşem bir başlangıç yaptığını ve servis aracılığıyla haber okuyanların sayısının 40 milyona yaklaştığını belirtti. Cook, yayıncılardan son derece olumlu geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekledi.

Apple Haberler’e 70’ten fazla yayıncının kayıt olduğunu söyleyen Cook, bu yayıncıların yüzlerce yayını temsil ettiğinin altını çizdi. Apple CEO’su, Apple Haberler’in Avustralya ve Birleşik Krallık’ta BBC, News Corp, The Telegraph, The Guardian, Financial Times ve Australian Broadcasting Service ile işbirliği içinde faaliyete geçtiğini bir kez daha hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER