Teknoloji

Apple dergi ve gazete servisinin hazırlıklarında sona yaklaşıyor

apple haberler
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Haberler platformu içinde gazete ve dergilere erişim imkanı sağlayacak bir abonelik servisi kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. BuzzFeed‘de yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket söz konusu servisin duyurusunu 25 Mart’ta düzenleyeceği bir etkinlikte yapacak.

Söz konusu etkinliğin odak noktasında Apple’ın servisleri olacak. Dolayısıyla yeni iPad mini, AirPods ve uzun süredir beklenen AirPower şarj istasyonunun bu etkinlikte sahneye çıkması beklenmiyor. Ancak etkinliğin zamanlaması ve teması, Cupertino merkezli şirketin video içerik servisiyle ilgili ilk bilgilerin 25 Mart’ta paylaşılabileceğini düşündürüyor.

Apple son birkaç yıldır ilkbahar aylarında iPad odaklı etkinlikler düzenliyor. Dolayısıyla şirketin mart etkinliğinde bir iPad duyurmamasının şaşırtıcı olacağı söylenebilir. Tabletlerin gazete ve dergi okumak için son derece uygun cihazlar olması da, etkinlikte bir cihaz duyurusu yapılmasının da hâlâ ihtimaller dahilinde olduğu anlamına geliyor.

Apple henüz 25 Mart etkinliği için resmi duyuru yapmış değil. Ancak BuzzFeed’den John Paczkowski, bu tarz etkinliklerin tarihlerini resmi duyuru öncesinde doğru şekilde paylaşmasıyla tanınıyor. Dolayısıyla yakında Apple’dan da 25 Mart etkinliğiyle ilgili resmi açıklamanın gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Apple Haberler içinde popüler dergi ve gazetelere erişim imkanı sağlayan bir abonelik servisinin kurulacağına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Geçtiğimiz ay yayınlanan iOS 12.2 betasından servisi gösteren ekran görüntülerinin sızması, resmi duyurunun yaklaştığına dair bir işaret olarak algılanmıştı. Servisin ABD’deki aylık abonelik ücretinin 10 dolar seviyesinde olacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER