Teknoloji

Apple’dan kullanıcılarına lisanslı aksesuar uyarısı

apple

Apple, kullanıcılarını riskli durumlarla karşı karşıya kalmaktan koruyacak bir girişimde bulundu. Firmanın sunduğu bilgilere göre, Apple’ın kendi üretimi veya Made for Apple (MFi) lisansına sahip olmayan üçüncü parti şarj cihazları ve kablolar, Apple cihazları için risk teşkil edebilir. Bu durum, kullanıcıların yalnızca orijinal ya da MFi sertifikalı cihazlar kullanması gerekliliğini bir kez daha ön plana çıkarıyor.

Apple cihazlarının güvenliği için resmi şarj aksesuarları vurgusu

Apple’ın kendi ürettiği ya da Made for iPhone/iPad (MFi) programı kapsamında sertifikaya sahip aksesuarlar, kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemeyen, cihazların ömrünü uzatan ve özellikle güvenlik konusunda maksimum düzeyde tasarlanmış ürünlerdir. Firmanın paylaştığı bilgilere göre, MFi sertifikalı olmayan şarj cihazlarının kullanımı, Apple Watch, iPhone ve AirPods gibi cihazlarda yavaş şarj olma, tekrarlayan zil sesleri, pil ömrünün kısalması ve cihazların zarar görmesi gibi problemlere yol açabilir.

Kullanıcılar, Mac bilgisayarları üzerinden Apple Watch gibi cihazların şarj cihazının orijinalliğini kontrol edebilmekte, bu sayede güvenilirliğinden emin olabilirler. Apple, bu konuyla ilgili destek belgelerini güncelleyerek, şarj cihazını cihaza bağladıktan sonra Sistem Ayarları altındaki Genel -> Hakkında -> Sistem Raporu menüsünden USB sekmesi altında yer alan bilgiler aracılığıyla, üretici bilgilerini görmeyi mümkün kılmıştır.

Apple tarafından üretilmeyen şarj cihazları, ürünün şarj konektöründe farklı renklere, yazılara ya da tasarım ögelerine sahip olabilirler. Bu gibi farklılıklar, kullanıcıların aksesuarların orijinalliğini sorgulamasına yol açarak, MFi sertifikalı ya da Apple tarafından üretilen şarj cihazlarını arayışlarına sevk etmektedir.

Kullanıcıların cihaz güvenliği ve performansını ciddiye alarak sadece güvenilir aksesuarları tercih etmeleri, hem kendi hem de cihazlarının sağlığı için kritik öneme sahip.

Video: Apple Watch Series 9 inceleme ve yorumlar: S9 çiple fark yaratıyor!

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER