Teknoloji

Apple’ın Güney Kore ofisine iPhone X’un çıkışından önce baskın düzenlendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple guney koreApple Güney Kore pazarında yerel devler Samsung ve LG’nin gerisinde gibi görünse de, iPhone X’un ön sipariş döneminde karşılaştığı ilgi pek çok kişiyi şaşırtmıştı.

Ülkenin önemli telekom operatörlerinden SK Telecom, ön siparişe açtığı iPhone X stoklarının sadece 3 dakika içinde tükendiğini açıklamıştı. Şirket, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta bu sürenin 20 dakikayı bulduğunu belirtmişti.

iPhone X, Güney Kore’de bugün itibarıyla raflardaki yerini aldı. Ancak akıllı telefonun çıkışından bir gün önce Apple’ın Güney Kore ofisine resmi yetkililer tarafından bir baskın düzenlendi. Yetkililerin baskında çalışanlara Cupertino merkezli şirketin iş pratikleri konusunda sorular sorduğu ifade edildi.

Bu baskın komplo teorilerini de beraberinde getirdi. Bazı kişiler, Güney Kore’nin bu baskını iPhone X’un ülkedeki çıkışını engellemek ve LG ile Samsung’un önünü açmak için gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Apple Güney Kore pazarında büyüyor

Bazı kaynaklar ise Cupertino merkezli şirketin ülkenin akıllı telefon pazarında büyüme ihtimalinin yetkilileri korkuttuğunu iddia etti. Son verilere göre, Apple Güney Kore telefon pazarının yüzde 33’ünü elinde bulunduruyor. Yabancı üreticilerin yerel üreticilere zarar verdiğini düşünen Koreli makamların Apple’ın faaliyetlerini mercek altına almış olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER