Teknoloji

Apple’ın Güney Kore akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 33’e ulaştı

iphone-6-plus-inceleme-00002

Apple’ın Samsung ve LG’nin anavatanı olan Güney Kore’deki pazar payı 2014’ün son çeyreğinde büyük ölçüde arttı. Cupertino merkezli şirketin önemli rakiplerinin evinde ulaştığı pazar payında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a gösterilen ilgi önemli rol oynuyor. Counterpoint’in verilerine göre, Apple’ın yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 15 seviyesinde olan pazar payı, yılın bitiminde yüzde 33’e ulaştı.

Samsung son döneme kadar coğrafi avantajının da etkisiyle Güney Kore akıllı telefon pazarının doğal lideri konumundaydı. Ancak Apple’ın bu hızlı yükselişi, Samsung’un geleneksel pozisyonunun tehlikede olduğunu gösteriyor. Güney Kore akıllı telefon pazarında yüzde 20’nin üstünde bir paya sahip olmayı başaran ilk yabancı şirket unvanını kazanan Apple, LG’yi altına alarak ikinci sıraya yerleşti. Pazar payı yüzde 60’tan 46’ya gerileyen Samsung liderliğini sürdürürken, LG de yüzde 14 ile üçüncü sıraya yerleşti.

2015’in ilk çeyreğinde de aynı büyüme ivmesini sürdürmesi durumunda Apple’ın Güney Kore’nin en popüler akıllı telefon markası olması ihtimaller dahilinde gözüküyor. Ancak bunun için “iPhone 6 çılgınlığı”nın biraz daha devam etmesi gerekiyor.

Apple, diğer Asya pazarlarında da Güney Kore’dekine benzer bir performans sergiliyor. Şirketin Japonya’daki pazar payı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın çıkışıyla birlikte yüzde 20’lerden yüzde 50’ye yakın bir seviyeye çıktı. Çin’de ise Apple, Xiaomi ve Lenovo’nun ardından üçüncü sıraya yerleşmeyi başardı.

İLGİLİ HABERLER