Bilim

Apple Amazon’u tamamen geride bırakmak için yeni bir güneş tarlası yapıyor

apple-gunes-tarlasi-180714

Apple ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde yeni bir güneş tarlası için kolları sıvadı. Şirket bu güneş tarlasıyla veri merkezlerini yüzde 100 oranında yenilenebilir enerjiyle çalıştırma sözünü yerine getirmek için önemli bir adım atmış olacak. Apple böylelikle müzik, fotoğraf, video türündeki dosyaları ve iTunes ve iCloud gibi pek çok servisini muhafaza ettiği veri merkezlerini temiz bir enerjiyle çalıştıracak.

Apple söz konusu güneş tarlasını Kuzey Carolina’nın Hickory kasabasında kuracak. Kasabadaki yerel yayın organlarından Hickory Record’a göre, şirket ilk etapta 100 dönümlük bir alana yayılacak 17.5 megawatt’lık güneş çiftliği için 55 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek. Hickory’deki tarla Apple’ın üçüncü güneş tarlası olacak.

Apple yeni güneş tarlasıyla çevre dostu bir şirket olma yolunda önemli bir mesafe katedecek. Çevrecilerin gözünde oldukça önemli bir popülarite yakalayan Cupertino merkezli şirket, bazı teknoloji şirketlerinin de gözden iyice düşmesini sağlıyor. Gözden düşen şirketler içinde en dikkat çekici olanı ise Amazon. Dünyanın en büyük dijital ekosistemlerinden birini oluşturan ve Spotify, Vine, Pinterest, Netflix gibi platformlara da servis sağlayan Amazon, veri merkezlerinde sadece yüzde 15 oranında yenilenebilir enerji kullandığı için çevre kuruluşlarının sert eleştirilerine maruz kalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER