Teknoloji

Apple güç yönetimi yongalarının tasarımını kendisi yapabilir

apple iphone 8 plus

apple guc yonetimiApple, iPhone ve iPad’lerin bileşenleri üzerindeki söz hakkını artırma konusunda kararlı görünüyor. Cupertino merkezli şirketin bu doğrultuda yeni bir adım daha atacağı iddia ediliyor. Nikkei Asian Review’de yer alan habere göre, Apple güç yönetimi yongalarının tasarımını da kendisi yapacak. Hâli hazırda bu işlemi Apple adına Dialog Semiconductor gerçekleştiriyor.

Ancak kaynaklar Apple’ın bu değişimi gerçekleştireceği zaman konusunda ortaya farklı iddialar atıyor. Bir kaynak, şirketin önümüzdeki yıl üreteceği iPhone’ların yarısında kendi tasarımı olan güç yönetimi yongalarını kullanacağını belirtiyor. Bir diğer kaynak ise şirketin kendi hazırladığı yongaların 2019’dan önce hazır hâle gelmeyeceğini iddia ediyor.

Güç yönetimi yongaları iPhone’larda şarj, pil ömrü yönetimi ve enerji tüketimi gibi görevlerle ilgileniyor. Apple’ın yeni yongalarının piyasadaki en gelişmiş seçenekler olacağı ve güç takibi konusunda rakiplerin yongalarının önünde olacağı iddia ediliyor. Yongaların üretiminin ise yine Taiwan Semiconductor (TSMC) tarafından gerçekleştireceği belirtiliyor. Dünyanın en büyük yonga üreticisi olan TSMC, Dialog Semiconductor tarafından Apple için tasarlanan güç yönetimi yongalarını da üretiyor.

Apple güç yönetimi yongalarını kendisi tasarlarsa Dialog’u zora sokabilir

Apple güç yönetimi yongalarını kendisi tasarlamaya başlarsa mevcut iş ortağı Dialog’u bir hayli zora sokabilir. Söz konusu iddiaların ortaya çıkmasının ardından Dialog Semiconductor hisseleri yüzde 17 oranında değer kaybetti. iPhone, iPad ve Apple Watch için yonga tasarlayan şirket, geçtiğimiz yıl gelirlerinin yüzde 74’ünü Apple üzerinden elde etmişti. Apple daha önce de grafik işlemcisi tasarımını kendi çatısı altına taşıyarak eski iş ortağı Imagination’ı tabir-i caizse “uçuruma fırlatmıştı“.

İLGİLİ HABERLER