Teknoloji

Apple çevrimiçi grup ve etkinlik uygulamalarına tanıdığı ayrıcalığı uzattı

apple app store 2021 ödülü apple

Apple, çevrimiçi grup ve etkinlik uygulamalarına uygulama içi satın alma koşullarına uyum sağlamaları adına verdiği süreyi uzattı. Bu kategorideki uygulamalar, 30 Haziran tarihine kadar alternatif ödeme yöntemlerini kullanabilecek. Alternatif ödeme yöntemlerinin kullanılabilmesi, uygulama içi satın alımlarda Apple’ın aldığı yüzde 15 ila 30’luk komisyondan kurtulma imkanını veriyor.

Cupertino merkezli şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “2020’de COVID-19 nedeniyle hizmetlerini fizikselden dijitale taşımak zorunda kalan uygulama ve geliştiricileri desteklemeyi seçmiştik. COVID vakalarında son zamanlarda yaşanan artış ve bunun fiziksel hizmetlere olan etkisi nedeniyle desteğimizin süresini uzatma kararı aldık.

Şirket uygulama içi satın alma politikasındaki değişikliği 2020’nin eylül ayında duyurmuştu. Birden fazla kişiye gerçek zamanlı deneyim sağlayan çevrimiçi ders ve sanal etkinlik uygulamalarının ödemelerini uygulama içi satın alma kanalıyla alması gerektiğini belirten Apple, daha sonrasında “kişiden kişiye deneyim” olarak tanımladığı alanlarda hizmet sunan uygulamalara alternatif ödeme yöntemlerinden yararlanma ayrıcalığı vermişti.

Pandemi döneminde etkinlik platformlarından komisyon aldığı için eleştirilen şirket, 2020’nin kasım ayında grup etkinliği uygulamalarına ödeme ayrıcalığı sağlamış ve daha sonra bunu 31 Aralık’a kadar uzatmıştı.

İLGİLİ HABERLER