Teknoloji

Apple, Google ve Microsoft ev otomasyon alanına adım atmak için R2 Studios ile ilgileniyor

Ev otomasyon sistemleri üzerine odaklanan Amerikan R2 Studios şirketi şu sıralar Apple, Google ve Microsoft gibi devlerle muhtemel bir satın almayı görüşüyormuş. The Wall Street Journal tarafından verilen habere göre şirket henüz çok fazla somut ürünle tüketicilerin karşısına çıkmış değil, ancak geçen yıl çıkardığı bir Android uygulamasıyla kullanıcılara evlerindeki ısıtma ve aydınlatma sistemlerini kontrol etme fırsatı vermişti. Ayrıca şirket elektronik cihazları kontrol etme ve arayüzlerle ilgili bazı patentleri elinde barındırıyor.

ABD’de satılan Slingbox cihazlarının üreticisi Sling Media’nın kurucusu olan ve bu şirketi 2007 yılında EchoStar’a 380 milyon dolar karşılığında satan Blake Krikorian tarafından 2011 yılında kurulan R2 Studios Apple, Microsoft ve Google gibi devlerin savaşının ortasında gibi görünüyor. Bu üç büyük oturma odalarına sızmak için çeşitli hamleler gerçekleştirdi, ancak söz konusu ev otomasyonu olduğunda bir şey yaptıklarını söylemek zor. Google geçen yılın mayıs ayında Android@Home adında bir proje duyurmuştu, ancak o zamandan beri bu girişim altında somut bir şey yapıldığını söylemek zor. Yalnız, Google’ın mobil birim şefi Andy Rubin bu yılın başında şirketinin kullanıcıların her gün yanlarında taşıdıkları cihazları evlerindeki diğer cihazlarla etkileşim kurmakta kullanabilme noktasında büyük bir atılım yapabileceğini kaydetmişti.

Apple’ın iPod’unu geliştiren isim olan Tony Fadell geçen yıl Nest adı verilen ve kullanıcılara evlerinin havasını web tabanlı bir kullanıcı arayüzü veya akıllı telefon uygulamsıyla kontrol etme fırsatı sağlayan bir termostat çıkarmıştı. Nest, bu yıl bu termostatın yenilenmiş bir versiyonunu çıkardı. Daha ince bir tasarıma sahip olan bu yeni cihaz HVAC sistemleriyle daha uyumlu hâle gelmişti. Ayrıca yapılan yazılım güncellemesiyle birlikte birinci nesil Nest cihazına göre daha fazla işlev kazandırılmıştı.

R2 Studios ve Nest gibi şirketler ev otomasyonu alanının atağa geçmeden önce ortaya çıkan ilk oyuncuları olarak nitelendirilebilir. Ayrıca bu şirketler Google, Apple, Microsoft veya diğer büyük oyuncuların bu alana girmeleri için birer anahtar olabilir. WSJ her üç şirkete de satın alma ihtimali konusunda sorular yöneltmiş, ancak herhangi bir cevap alamamış.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER