Manşetler

Apple ve Google patent anlaşmazlıklarıyla ilgili olarak CEO seviyesinde görüşüyor

Reuters tarafından verilen habere göre Google CEO’su Larry Page ile Apple CEO’su Tim Cook, şirketleri arasında sürmekte olan patent anlaşmazlıklarıyla ilgili olarak bir süredir tartışma hâlindeymiş, hatta geçtiğimiz hafta bir telefon görüşmesi de yapmışlar. Haber ajansının belirttiğine göre Page ve Cook yakın gelecekte yeniden bir araya gelecek. Anlaşılıyor ki, Google ile Apple arasındaki iletişim şu sıralar oldukça yüksek seviyeden yürütülüyor. Bu arada görüşmelerin Apple’ın Samsung’a karşı kazandığı patent davası zaferiyle aynı zamana denk gelmesi de oldukça ilginç.

Google’dan Apple ile Samsung arasındaki patent davasının sonucuyla ilgili olarak patent iddialarının çoğunun Android işletim sisteminin özüyle ilgisi bulunmadığı şeklinde bir açıklama gelmişti. Reuters’in de dikkat çektiği üzere, Apple son zamanlarda Google ile olan ilişkisini en aza indirmek için adımlar atıyordu. Şirketin yakında çıkacak iOS 6 mobil işletim sisteminde Google Haritalar ile bağlantısı olmayan yepyeni bir harita ve navigasyon uygulaması bulunacak. Bununla birlikte ön yüklü gelen YouTube uygulaması da artık olmayacak.

Apple’ın Android’e yönelik yasal hamleleri şimdiye kadar Android cihazlarını üretenlere karşı olmuştu, Cupertino şirketi Samsung, Motorola ve HTC gibi önde gelen Android üreticileri mahkemeye vermişti. Ne var ki, aslında Apple’ın üreticilerle olan patent anlaşmazlıklarının özünde Android’in sahibi olan Google’ın olduğu düşünülüyordu. Gerginlik Tim Cook ve Larry Page’in CEO koltuklarına oturmasından önce başlamıştı. Steve Jobs’un Android’i yok etmek için parasını son kuruşuna kadar harcamayı esirgemeyeceğine yönelik sözlerini biliyoruz; 2010 yılında Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt ile yapılan görüşmeler de iki şirket arasındaki problemleri çözmemişti. Şu anda koltukta olan yeni CEO’ların başlattığı bu süreç ne gibi gelişmelere sahne olur, bunu zamanla göreceğiz.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER