Teknoloji

Apple Mail uygulamasını Gmail’in sevilen özellikleriyle güçlendiriyor

apple gmail mail

Apple Gmail ve diğer popüler e-posta servislerindeki bazı popüler özellikleri önümüzdeki dönemde kendi Mail uygulamasında da sunacak. Şirketin uygulamaya ekleyeceği yeni özelliklerinin Mail’in sadık kullanıcılarını sevindireceğini ve rahatlatacağını tahmin etmek pek zor değil.

Bu yeni özellikler arasında göze ilk olarak gönderilen e-postanın geri çekilebilmesi özelliği çarpıyor. Kullanıcılar “gönder” butonuna tıklattıktan sonra 10 saniye içinde e-postalarının gönderimini durdurabilecek. Bunun Gmail’in en sevilen özelliklerinden biri olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Apple’ın Mail uygulamasına eklediği bir diğer yenilik ise “Hatırlat” adını taşıyor. Kullanıcılar bir e-postanın belirlenen bir saat ve tarihte yeniden gelen kutusunun en üstüne çıkmasını sağlayabiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar bir e-postanın gönderileceği saat ve tarihi de programlayabilecek. Mail uygulaması kullanıcılara e-postanın ekini yerleştirmeyi unutmuş olabileceklerini de hatırlatacak.

Apple Gmail etkisini taşıyan yeni özelliklerini sonbaharda macOS Ventura, iOS 16 ve iPadOS 16 ile kullanıcılara sunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER