Bilim

Apple Gliimpse ile sağlık odaklı satın almalarına devam ediyor

apple gliimpseApple, son zamanlarda sağlık konusuna da ayrı bir önem veriyor. Bu konudaki yetenek havuzunu genişletmek için sıklıkla satın almalar yapan Cupertino merkezli şirket, son olarak Gliimpse’i bünyesine kattı. Fast Company’de yer alan habere göre, Gliimpse ABD’de yaşayan herkesin sağlık durumlarının ayrıntılı bir tablosunu çıkarmasını ve gerektiğinde bunu tıp profesyonelleriyle paylaşabilmesini amaçlıyor.

Satın almanın daha önceden gerçekleştiği belirtilirken, Gliimpse’in web sitesinde henüz konuya ilişkin bir bilgiye rastlanmıyor. Apple ise, tıpkı daha önceki satın alma işlemlerinde olduğu gibi, zaman zaman bu tarz alımlar gerçekleştirdiğini ve planlarını kamuoyuyla paylaşmadığını hatırlattı.

Gliimpse’in kurucusu, aynı zamanda eski bir Apple çalışanı olan Anil Sethi. 1980’lerin sonunda Apple’da görev yapan Sethi, zamanla bir tür “seri girişimci”ye dönüştü. Sethi’nin bu dönüşümünde şirketi Sequoia Software’i halka arz etmesi önemli bir rol oynadı. Sethi, Gliimpse’i kurmaya mevcut elektronik sağlık kayıt sistemlerinin yetersizliği nedeniyle karar verdiğini belirtiyor.

Apple Gliimpse ile sağlık odaklı hedeflerine daha hızlı ilerleyebilir

Gliimpse’in kuruluşundaki felsefe, Apple’ın sağlık konusundaki hedeflerine oldukça uygun. Cupertino merkezli şirket de sağlık ve fitness verilerine hem sahipleri hem de doktorlar tarafından erişilebilmesini amaçlıyor. Gliimpse’in gizlilik anlayışının da Apple’ınkine oldukça benzer olması, iPhone üreticisi için bu hamleyi daha da anlamlı kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER