Teknoloji

Apple giyilebilir ürün projeleri için biyosensör uzmanlarını işe aldı

apple

Apple’ın iWatch ismiyle anılan akıllı saat projesi için özel bir ekip oluşturduğuna dair haberler geçtiğimiz yıl içinde gündeme gelmişti. Gelen son haberlere göre, Apple bu özel ekibini iki yeni uzmanla daha güçlendirdi. 9to5mac’te çıkan haberde biri Vital Connect’te bir diğeriyse Saro Intelligence’ta çalışan iki biyosensör uzmanının işe alındığı ifade edilirken, söz konusu uzmanların sağlık alanındaki çalışmalara odaklandığı ifade edildi.

apple-bina-logo

Sano Intelligence’tan Apple’a donanım mühendisi olarak katılan Nancy Dougherty, daha önceki şirketinde yapışkan yama olarak kullanılabilen mikro iğneler üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Fast Company’ye göre, zımparaya benzer bir yüzeyi olan bu yama sayesinde glikoz, potasyum ve elektrolit seviyeleriyle böbrek faaliyetlerini takip etmek mümkün oluyor.

Apple’ın bir diğer transferiyse ”kullan-at” tarzı kablosuz bir kalp monitörü üreten Vital Connect’ten Ravi Narasimhan oldu. Vital Connect’te Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan Narasimhan, şirketin ürünlerinin klinik test sürecine dahil olan isimlerden biriydi.

Dougherty ve Narasimhan’ın Apple bünyesinde hangi projede görev yapacaklarına dair kesin bir açıklama yapılmazken, ikilinin medikal cihazlar ve biyosensörler konusundaki uzmanlığı göz önüne alınınca akıllara ilk olarak Apple’ın iWatch adıyla anılan akıllı saat projesi geliyor. Ancak CEO Tim Cook’un giyilebilir aksesuarlara olan ilgisi ve hayranlığı Cupertino merkezli şirketin farklı giyilebilir aksesuarlar hazırlayabileceği ihtimalini doğuruyor.

İlgili >> 9to5Mac, Fast Company

İLGİLİ HABERLER