Teknoloji

Apple giriş seviyesi MacBook Pro’ya büyük yenilikler getirdi

apple macbook pro 2019

Apple geçtiğimiz mayıs sonunda üst sınıf MacBook Pro modellerini güncellemişti. Şimdiyse giriş seviyesi MacBook Pro modeli ve MacBook Air birtakım güncellemeler aldı.

Temel MacBook Pro modeli şimdiye kadarki en kapsamlı güncellemesini aldı. 2017 yılından beri Apple tarafından ihmal edilen bu dizüstü bilgisayar en sonunda bir yenilemeden geçti. Touch Bar ve Touch ID eklenirken yeni Intel işlemci seçenekleri de yenilikler listesinde bulunuyor.

Apple’ın iki yılı aşkın zamandır sunduğu 2.3 GHz çift çekirdekli 7. nesil Core i5 yonga setinin yerini, yeni giriş seviyesi MacBook Pro’da, Intel’in Coffee Lake serisinden, 1.4 GHz dört çekirdekli 8. nesil Core i5 yonga set ile geliyor. Bu işlemcinin hızı 3.9 GHz’e kadar çıkabiliyor.

Ne var ki, bu giriş seviyesi MacBook Pro, hâlâ uzun zamandır şikayet edilen bir özelliği korumaya devam ediyor. Dört yerine sadece iki adet USB-C / Thunderbolt 3 portu bulunuyor.

Apple yeni giriş seviyesi MacBook Pro’ları iki farklı konfigürasyonla sunuyor. 128 GB SSD’li modelin Türkiye fiyatı 10 bin 299 TL. 256 GB SSD’li versiyonun fiyatı da 11 bin 899 TL.

MacBook Air’a True Tone ekran

apple macbook air
Apple MacBook Air

MacBook Air da güncellendi. Ne var ki, güncellemeler diğer modeldeki kadar zengin değil. Apple’ın True Tone ekran teknolojisi eklendi. Böylelikle ekranın renk sıcaklığı ortam koşullarına göre otomatik olarak ayarlanıyor, daha doğal bir görünüm elde ediliyor. Apple MacBook Air’ın Türkiye fiyatı da 8699 TL’den başlıyor. Yeni Air modelinde teknik özellikler çoğunlukla aynı kalıyor, çift çekirdekli 8. nesil Intel Core i5 işlemciyi yine görüyoruz.

Klavye tarafında ise Apple, daha önce mayıs ayında MacBook Pro modellerinde sunduğu üçüncü nesil kelebek mekanizmalı klavye tasarımını yenilediği modellere de getiriyor. Apple, bu nesilde yeni bir materyal kullandığını söylüyor. Bunun da tuşlara toz veya parçacık kaçmasına karşı daha fazla direnç sağlayacağı umuluyor. Bu yeni nesil klavyenin performansını görmek için aradan biraz daha fazla zaman geçmesi ve daha fazla kullanıcının bu ürünlerden yararlanması gerekiyor. Bu arada Apple’ın yeni nesil klavye mekanizmasına geçiş yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER