Teknoloji

Apple geride kalan çeyrekte 4.2 milyon Mac satışı gerçekleştirmiş olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geride kalan çeyrekte 4.2 milyonluk Mac bilgisayar satış rakamına ulaşmış olabilir. NPD Group tarafından yayınlanan ve Gen Munster ile Piper Jaffray tarafından hazırlanmış olan bu analiz doğru çıkarsa, Apple Mac satışlarını yıldan yıla yüzde 12 oranında arttırarak şimdiye kadarki en iyi çeyrek performansını göstermiş olacak.

Munser geçtiğimiz ay Apple’ın çeyreğe yavaş başladığını rapor etmişti. Mac bilgisayar satışlarının aslan payını MacBook dizüstü bilgisayarları oluştururken, iMac satışlarının yeteri kadar iyi olmadığı dile getirilmişti. Munster’in son tahminiyse satışların haziran ayında zıplama gerçekleştirdiği yöünde.

Yine de, OS X Lion ve yenilenmiş MacBook Air dedikoduları hazirandaki Mac satışlarının olabileceğinden daha düşük kalmasına neden olmuş olabilir. Ancak aynı faktörlerin içinde bulunduğumuz çeyrekteki Mac satışlarına olumlu yönde etki yapabileceğine de dikkat çekiliyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, Apple 4.2 milyonluk satış rakamıyla geçen yılın sonunda, tatil döneminin de etkisiyle elde edilen 4.1 milyon rekorunu geçmiş olacak.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER