Teknoloji

Apple telefonlarına çocukları korumayı kolaylaştıracak özellikler ekleyecek

appleApple yatırımcılarının “çocuklarda akıllı telefon bağımlılığıyla mücadeleye destek” çağrısına yanıt vermek için fazla zaman kaybetmedi. Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamada, iPhone ve diğer cihazlarda daha gelişmiş ebeveyn kontrollerini mümkün kılacak özellikler üzerinde çalışıldığı belirtildi.

Şirket tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Gelecek için planladığımız çeşitli özellik ve iyileştirmeler var. Böylelikle ebeveyn kontrolü araçlarımızı daha işlevsel ve daha sağlam hâle getirmeyi hedefliyoruz. Ürünlerimizin nasıl kullanıldığı üzerinde derin biçimde düşünüyoruz. Cihazlarımızın kullanıcıları ve onların etrafındaki insanlar üzerindeki etkileri bizim için çok önemli. Bu sorumluluğu son derece ciddiye alıyoruz ve özellikle çocukların korunması konusunda müşterilerimizin bizden beklediğinden de fazlasını yapmayı istiyoruz.”

iPhone üreticisi, iOS’teki mevcut ebeveyn kontrolleri ile ebeveynlerin uygulama, web sitesi, film, şarkı ve kitap gibi içeriklere erişimi yönetebildiğini de hatırlattı.

Apple ebeveyn kontrollerini 2018’de kullanıma sunmuştu

Apple, mevcut yöntemlerinin çocuklar tarafından indirilebilecek veya erişilebilecek içerikleri tamamen engellemek veya kısıtlamak için kullanılabileceğinin altını çizdi. Şirket, iOS’e ebeveyn kontrollerini 2008’de getirmişti.

İLGİLİ HABERLER