Teknoloji

Apple gelen Wi-Fi şikayetlerini çözmek amacıyla iOS 6.0.2 güncellemesini yayınladı

Apple, iPhone ve iPad’de Wi-Fi performansını etkileyen bir hatanın çözümünü de içeren iOS 6.0.2 güncellemesini yayınladı. Fark niteliğindeki bu güncelleme yaklaşık 30-35 MB arası bir büyüklüğe sahip, iOS cihazında bulunan Yazılım Güncellemeleri bölümünden, kablosuz bağlantı yardımıyla hızlı ve kolay bir şekilde kurulabilir.

Geçmişte bazı kullanıcılar Apple destek forumlarında Wi-Fi bağlantı sembolünün griye döndüğü ve evdeki kablosuz bağlantı ağına bağlanmaya engel olan bir hatadan dolayı şikayette bulunmuşlardı. Engadget’ın Almanca versiyonunda bu Wi-Fi sorunlarının aslında iOS 6.0.1 ile birlikte çözülmesinin planlandığını, ancak bu güncelleme yüklendikten sonra bile aynı hatanın rapor edilmeye devam edildiğini kaydetti. Umarız bu son yamayla birlikte sorun için kalıcı çözüm bulunmuş olur.

İlginçtir ki, iPhone Türkiye’nin belirttiğine göre bu güncelleme sadece iPhone 5 ve iPad mini için çıkmış. Diğer iOS cihazları için iOS 6.0.1 güncel sürüm olarak görünüyor. Gerçekten test merkezimizde bulunan iPhone 4 ve üçüncü nesil iPad’de bu güncellemenin varlığı not edilmiyor. Halbuki yine test merkezimizde bulunan iPad mini’de yukarıdaki yükleme ekranıyla karşılaştık. Bunu da önemli bir not olarak belirtmek gerek.

İlgili >> Engadget Almanca, iPhone Türkiye

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER