Teknoloji

Apple gelecekte akıllı telefon pazarının lideri olabilir

iphone-3g-2-290-x-157Generator Research şirketine göre, eğer mevcut şartlar devam ederse Apple küresel akıllı telefon pazarının lideri konumuna yükselecek. Şirketin araştırmalarına göre 2013 yılında Apple’ın pazarda %40’lık bir paya sahip olması bekleniyor. En çok etkilenecek olan şirket Nokia gibi görünüyor. Eğer şirket bir şeyler yapmazsa 2013’te pazar payı %20’ye inecek.

Apple’ın en büyük avantajı olarak sistemlerini birbirine entegre etmesi gösteriliyor. iTunes mağazası iPod’u desteklemek amacıyla açılmıştı, diğer şirketlerin rekabet edemediği App Store ise “gelişmiş mobil servisleri” destekliyor. Generator analisti Andrew Sheehy’e göre yeni “altın kural” zengin bir API kütüphanesi sunan ve üçüncü parti geliştiricilerin katılımına olanak sağlayan bir entegre servis platformuna sahip olmak. Şu anda, Apple en iyi platforma ve en iyi gözüken yol haritasına sahip.

Sheehy 2013 yılında farklı modellerde 77 milyon iPhone’un satılacağını öngörüyor. Ayrıca Apple’ın bileşen ağını geliştiricilere açacağını yeni mesajlaşma ve video arama fonksiyonlarına olanak sağlayan uygulamalar geliştireceğini söyledi.

İlgili Haber – iPodObserver

İLGİLİ HABERLER