Eğlence

Apple gelecek iTunes sürümüyle Ping’in fişini çekmeyi planlıyor

Tim Cook, birkaç hafta önce katıldığı D10 konferansında Ping’in Apple için bir başarı olmadığını dile getirmişti. Görünüşe göre Apple da bu sosyal ağa kapıyı tamamen kapatmayı planlıyor. All Things D’nin haberine göre 2010 yılında faaliyete geçirilen müzik tabanlı sosyal ağ servisinin kapısına yılın ilerleyen aylarında çıkacak olan iTunes’un gelecek büyük sürümüyle birlikte kilit vurulması bekleniyor.

Apple, Ping’in yerine Facebook ve Twitter’ı sosyal ağ işlevleri olarak sunmaya ve kullanmaya devam edecek. Apple’ın iOS 6 ön izleme sayfasında gösterilen yeniden tasarlanmış iTunes mağaza arayüzünde Ping’e ait bir kısayol görünüyordu, ancak bu durum mağaza yenilemesi gelmeden değişecek gibi görünüyor.

Apple’ın iTunes mağazası Türkiye’de faaliyet göstermediği için Ping bizde zaten kapalı durumdaydı. Yine de, yurtdışından bir iTunes hesabı edinen Türkiye’deki kullanıcıların bu sosyal ağ servisi üzerinde hesap açtırdığını biliyoruz. Buna rağmen Ping’in kapatılması bizi hiç etkilemeyecek gibi görünüyor.

İlgili – All Things D

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER