Teknoloji

Apple gelecek iPhone’larda ekran içi parmak izi sensörü kullanmayacak

iphone x face id
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçen yıl çıkardığı iPhone X‘da sadece Face ID‘ye yer vermiş, yeni yüz tanıma özelliğini uzun zamandır akıllı telefonlarında yer verdiği Touch ID parmak izi sensörüne tercih etmişti. Gelecekte bunun değişmesini beklememek gerekiyor. Tedarik zincirinden verdiği bilgilerle bilinen Ming-Chi Kuo, en son araştırma notunda Apple’ın ne bu yılki ne de gelecek yılki iPhone’larına ekrana yerleştirilmiş Touch ID parmak izi sensörlerini eklemeyeceğini kaydetti.

Kuo’ya göre, Apple’ın bu kararı almasında mevcut sensörlerin OLED ekranlar için sınırlı destek sunması rol oynuyor. Bildiğiniz gibi, Apple iPhone X’da OLED ekranları kullanıyor ve haftaya beklenen üç modelden ikisinde de bu teknoloji kullanılmaya devam edilecek. Bu arada sensörlerin ekranın tamamı yerine sadece belirli bir noktasında çalışması da Apple’ın tercih etmeme nedenleri arasında gösteriliyor.

Son dedikodular Samsung’un yakında beklenen Galaxy S10 modelinde ekrana yerleşik parmak izi okuyucusu teknolojisine yer vereceğini gösteriyor. Bu özelliğin gelecekte iki şirketin amiral gemisi telefonları arasındaki ayırt edici faktörlerden biri olması muhtemel görünüyor.

Bununla birlikte, Face ID‘nin iyi şekilde çalıştığı bir ortamda ikinci bir kimlik doğrulama yöntemine ihtiyacın olup olmadığı tartışılır. Tabii ki, ikinci bir kimlik doğrulama yöntemi hem daha iyi koruma sağlarken hem de tüketicilere daha fazla seçenek vermiş oluyor.

Apple’ın yeni iPhone XS modelini; daha büyük ekranlı Plus çeşidi ve daha ucuz olacak LCD ekranlı modeli 12 Eylül’de düzenlenecek iPhone etkinliğinde duyurması bekleniyor. Her üç cihaz da Touch ID yerine Face ID barındıracak.

İLGİLİ HABERLER