Teknoloji

Apple gelecek iOS 13 sürümüyle maskeyle Face ID kullanmaya çalışanları memnun edecek

apple iphone 11 pro max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS 13 için yayınladığı en son beta sürümü şu sıralar son model iPhone kullanıcılarının en büyük sıkıntılarından bir tanesini giderecek gibi görünüyor. Sokağa çıkanlar veya işe gidenler maske takmak zorundalar ve Face ID maskeyle düzgün şekilde çalışmıyor. En son iOS 13.5 beta sürümü bu soruna bir çözümün bulunacağını gösteriyor.

Yeni tip koronavirüse karşı korunma amacıyla takılan maske taktığınız sırada Face ID’yi kullanmak için defalarca uğraşmak yerine iOS, ekranın alt kısmından yukarı doğru bir kez kaydırdığınızda parolayı elle girme ekranını çıkaracak. Şu anda beta sürümünde görünen bu değişikliğin çok yakında final iOS sürümüne de geleceğini düşünüyoruz. Bu değişiklik fiziksel ana ekran düğmesi barındırmayan bir iPhone kullananların hoşuna gidecektir.

Maske ile Face ID doğal olarak çalışmıyor

Eğer bir iPhone X, XS veya 11 kullanıcısıysanız, yüzünüzde maske takılı hâldeyken Face ID ile ekran kilidini açmakta sıkıntı yaşamışsınızdır. Üstelik yazılım, yüzünüz tanınmadığı hâlde elle parola girme ekranını göstermek yerine yüz tanımayı birkaç kez daha deneme yoluna gidiyor. Parolayı elle girme ekranına gelmek için birkaç kez ekrana sürüklemeniz gerekiyor ve bu da birkaç saniyeyi götürüyor. Hatta bazı kullanıcılar cihazlarının ekran kilidini hızlı şekilde açmak için maskelerini çıkarma yoluna bile gidiyor ki, bu da risk anlamına geliyor.

Apple’ın iOS’in kimlik doğrulama sisteminde, güvenliği de göz ardı etmeden bu tarz önemli bir değişikliği yapması gerçekten memnun edici. Face ID’deki bu önemli değişikliğin yanı sıra Apple, FaceTime video görüşmelerinde düzenlemeye gidiyor. Asimetrik ızgara görünümü içinde, aktif konuşmacının daha büyük görünmesi özelliğini kapatmaya izin veriyor. Birçok kişinin katıldığı ve aynı anda birden fazla kişinin birbiriyle konuştuğu video görüşmeler için tercih edilebilecek bir yöntem olan, yüzler için sabit ızgara görünümünü kullanma imkanı sağlıyor. Bu, FaceTime ayarları içinde isteğe bağlı bir özellik olacak. Etkinleştirildiği zaman bir konuşmacıyı öne çıkarmak için ızgara içinde onun çerçevesine tıklatmanız gerekecek.

İLGİLİ HABERLER